Welkom aan onze nieuwkomers in het Gin Gamma

Botanic Premium London Dry Gin

Ondanks dat hij wordt vervaardigd in Spanje, is Botanic een echte Premium London Dry Gin. De reden dat hij tot deze categorie kan worden meegerekend, zit in het feit dat er enkel en alleen gebruik wordt gemaakt van hoogwaardig Engels graan dat driemaal wordt gedistilleerd.

Botanic Blue

Botanic Blue

Tot de ingrediënten behoren enkel en alleen botanische kruiden. Wat hierbij uniek is, is het gebruik van buddha’s hand, een citroenvariant met een unieke vormgeving.

Naast deze bijzonder originele component, werden overigens eerder traditionele botanische kruiden verwerkt: jeneverbes, mandarijn, tijm, koriander, citroen, kaneel, pepermunt, kamille, anijs, zoete sinaasappel, amandel, kadermom en mango.

Botanic is een lichte, droge gin waarbij de smaak van jeneverbes en amandel sterk op de voorgrond treedt. Bij de nasmaak kunnen er lichte citrustoetsen van de Boeddha’s hand, bergamot en zoete sinaasappel worden waargenomen.

Deze unieke gin is gezien zijn botanische samenstelling een gezonde versnapering voor tussendoor. Als u aan het werk bent en dus nood hebt aan een momentje rust, kan u zich in alle sereniteit afzonderen om te genieten van een glaasje Botanic.

Inhoud: 0,7 liter
Alcohol: 40%
Land: Spanje

 

N° 209 Gin

N° 209 gin kwam tot stand dankzij de ‘Rudd’ familie. Deze familie heeft een achtergrond in wijn en fijne etenswaren, hierdoor wisten zij hun kennis aan te wenden om een kwaliteitsvolle en eveneens zachte gin te produceren.

Aangezien jeneverbessen traditioneel gezien worden als hèt smaakmiddel bij uitstek, werd bij N° 209 getracht andere smaakgevende ingrediënten sterker op de voorgrond te laten treden. Door toevoeging van onder andere engelwortel, koriander, cardamom , kaneel en citroen- en sinaasappelschillen ontstaat er een welgebalanceerde combinatie waarbij de dominante jeneverbessensmaak wordt verzacht.

n° 209 GIN

n° 209 GIN

Bij het aroma treedt de geur van citrusvruchten sterk naar voren met op de achtergrond een florale geur gemixt met deze van de jeneverbessen.

Deze gin is in staat om de attitude van mensen die slechte ervaringen hebben met het drinken van dit soort drank te wijzigen. Het geheim hiertoe is het gebruik van zachte Italiaanse bessen in de juiste verhoudingen die zorgen voor een ietwat zoetere en tevens subtielere smaak. Als u een cadeau zoekt voor een beginnende ginliefhebber, is N° 209 de ideale start.

Inhoud: 1 liter
Alcohol: 46%
Land: Verenigde Staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *