Bier in de kijker: Tongerlo Blond!

Aanbieding!

Tongerlo Blond is een authentiek Belgisch abdijbier.

LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur. Het markant evenwichtig smaakpallet wordt geaccentueerd door de kruidige hoptoetsen en de hergisting op fles.

Het is een bier als geen ander, gebrouwen om te schitteren.

In 2014 werd Tongerlo Blond verkozen tot ’s werelds beste bier tijdens de World Beer Awards, over alle biercategorieën heen. De jury was unaniem: bij het brouwen van een eenvoudig bier komt het talent van de meester-brouwer naar boven. Tot nog toe werd deze titel aan geen enkel ander Belgisch bier toegekend. Een mooie beloning voor de dagelijkse toewijding bij het brouwen van dit authentiek abdijbier.

Hergist op fles De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.

 

Zijn smaak

Uitzicht Koperkleurig met een romige, witte schuimkraag.

Mond De eerste aanzet is zacht en neigt naar zoet. Volmondig, met lichtdroge afdronk.

Hergist op fles Hergisting op fles is een minutieus proces. De juiste hoeveelheid reincultuurgist moet worden toegevoegd alvorens het bier kan gebotteld worden. Eenmaal gebotteld, worden de flessen gedurende een 2-tal weken opgeslagen in onze warme kamer aan 22°C. Nadien geeft het bier pas zijn rijk smakenpallet prijs. Intensere aroma’s, van bloemen over fruit tot kruiden, zijn het resultaat. Bieren hergist op fles worden dus met de grootste zorg bereid en tonen des te meer het vakmanschap van de brouwer. De hergisting komt bovendien de houdbaarheid ten goede: ze zijn makkelijk tot 18 maanden houdbaar.

Smaakevolutie Net als bij wijn evolueert de smaak van een hergist bier verder en wordt hij ronder in de tijd. Om de smaakevolutie van Tongerlo Blond zelf te kunnen volgen hebben we op het rugetiket de botteldatum vermeld. Zo kan je zelf ontdekken wanneer, volgens jouw smaak, het bier tot zijn volle rijpheid is gekomen.

 

Lekker bij 

Volgens Foodpairing® bezit Tongerlo Blond vooral vanille-aroma’s die goed aansluiten bij o.a. passievrucht, framboos, blauwe bes, tomaat, zwarte thee, chocolade, koffie, brood en diverse kazen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *