Gin & Tonic Gezien op de degustatie

HENDRICK’S GIN

Gin Hendrick’s heeft gezorgd voor revival van de Gin’s. Toch is dit eigenlijk een ongewone Gin, vermits Bulgaarse Roos en Belgische komkommer nog nooit als botanical vertoond waren. Hendrick’s Gin wordt strikt volgens de regels van de Gin kunst gemaakt en dit in het huis van van de schotse whiskyproducent van Glennfiddich.

Smaak: Is eerder apart te noemen, door de komkommer er zeer frisse smaak, met vele florale accenten.

 

 

GIN & TONIC

Fentimans is een van de weinige tonics die weerstand kan bieden tegen de overheersing van smaken die Hendrick’s teweeg kan brengen. Samen met frisse komkommer en rozenblaadjes staat dadelijk een meesterwerk voor je neus.


Gin Aviation

Gin Aviation

AVIATION GIN & THOMAS HENRY TONIC

Aviation Gin ontstond uit de samenwerking tussen Ryan Magarian en House Spirits Distillery in Portland, Oregon. Hun missie: bewijzen dat gin ” the world’s most mixable gin” is en komaf maken met de “dicatatuur van de jeneverbes”. Gin verdraagt meer artistieke vrijheid en een nieuwe stijl naast de London Dry Gin: de New Western Dry Gin. De naam Aviation verwijst naar de klassieke cocktail die bartender Hugo Ensslin ongeveer een eeuw geleden uitvond in New York.

Smaak: De weelderigheid, pit, creativiteit en frisheid van de Pacific Northwest gevat in gin, aldus de makers. De jeneverbes zet een stapje terug ten voordele van florale en kruidige smaken van lavendel, kardemom en sarsaparilla. 42% alcohol.

 

GIN & TONIC

Thomas Henry is zacht en zuiver. Daardoor komen de kruidige en florale toetsen in de gin prima tot hun recht. De afdronk is zacht, zelfs een beetje zoet.

Munt en Capersita, een lichtbittere, eetbare bloem van de Nederlandse firma Koppert Cress.

 


MOMBASA GIN CLUB

Een heel speciale fles, die ook veel zegt over de geschiedenis van de gin. De Mombasa Club is gebaseerd op een recept uit 1888 en werd exclusief gedistilleerd voor de toenmalige britse kolonie Kenia. In de gelijknamige hoofdstad van dit land had je de Mombasa Club en daar werd deze gin geschonken.

Mombasa Gin Club

Mombasa Gin Club

Het is een London dry gin die zou moeten geuren naar exotische engelwortel, cassiaschors en korianderzaad in combinatie met een aantal meer voorkomende aroma’s zoals kruidnagel en komijn. Dit alles op de achtergrond van de jeneverbes.

Ook bij deze gin hoort een Fentimans Tonic. Als garnituur gebruiken we komijn, citroen en voor de liefhebbers gemalen steranijs. Pas op want dit laatste kan redelijk overheersend zijn.

 

 

 

 

 

 


-ISH GIN

Ish gin heeft een moderne presentatie maar is een traditionele London Dry Gin. Hij wordt gedistilleerd uit korianderzaad, engelwortel, amandel, lis-wortel, nootmuskaat, kaneel, cassia, en bovenop de standaard jeneverbes nog eens een extra ‘shot’ van juniper (bijna het dubbele van een standaard london dry). Met als resultaat een zeer droge gin.

Je zal merken aan de fles dat hij niet gewoon ish noemt maar er staat nog een streepje voor. Dit wijst erop dat de ish gewoon het achtervoegsel is voor de verschillende cocktails die ze hiervoor gecreëerd hebben. Zoals de Brit-Ish dry, Engl-ish breakfast en de fet-ish gin & tonic.

-ish Gin

-ish Gin

Marketing was bij deze dus weer heel belangrijk, dat merk je ook aan hun website.

Wij zullen hem hier combineren met de Daikon Cress (cresson met ramanas smaak) en limoen.

Als tonic gebruiken we de fever tree light tonic.  Fever tree wordt geproduceerd door botanische olieën te mengen met bronwater en de hoogste kwaliteit van kinine van de schors van de koortsboom. Je merkt meteen een fris citrus aroma op.

 

 

 

 

 

 


 

CITADELLE GIN

Citadelle gin is oorspronkelijk van Frankrijk afkomstig en gedistilleerd op basis van een mix van 19 botanicals van over de hele wereld. Een aantal klassiekers zoals uiteraard de jeneverbes, koriander, amandel en cassia schors maar ook kardemom, paradijszaad, viooltjes, venkel en kaneel. Als je zoveel botanicals gebruikt is het soms moeilijk om alles tot zijn recht te laten komen maar deze combinatie zorgt toch voor een lekkere florale frisse gin.

Citadelle gin

Citadelle gin

Als garnituur gebruiken we wat gemalen nootmuskaat en sinaasappelzeste. En de tonic is een fever tree mediterranean. Deze is dezelfde als de fever tree van eerder maar dan aangevuld met citroenolie, tijm, rozemarijn en mandarijn.

 


SPRING GIN

De spring gin is gecreëerd door Manuel Wouters, de bartender en eigenaar van cocktailbar SIPS in Antwerpen. Tegenwoordig vooral bekend van de tv zender njam. Hij heeft een gin ontworpen, die na de vierde distillatie door jeneverbessen en elf andere botanicals karakter kreeg (waaronder engelwortel, korianderzaad, citroen en sinaasappelschil, steranijs en karakteristiek voor deze gin, dennenknopjes). Het is een London Dry Gin dus de jeneverbes blijft wel de overhand houden.

Spring Gin

Spring Gin

Er zijn hier slechts 900 genummerde flessen van 50 cl van geproduceerd. De distillatie gebeurde bij filliers die zelf ook al enkele gins op de markt hebben waaronder de Filliers Dry Gin en Filliers Tangerine.

Garnituur hierbij is limoenzeste en geplette jeneverbes. Ook hierbij gebruiken we de fentiman’s tonic

Filliers dry Gin

Filliers dry Gin

Fillier Gin tangerine

Fillier Gin tangerine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *