Filliers Dry Gin 28•SLOE & Barrel Aged

It Is niet zolang geleden, maar ’t lijkt een ver verleden, dat Filliers met de Tangerine op de markt kwam en helaas ook terug ging. Maar niet getreurd, bij filliers hebben ze niet lang stil gezeten en ze 2 nieuwe varianten op de markt gebracht, de “sloe gin 2013” en de “Barrel aged”.

We beginnen met de SLOE gin, deze gin is net als de dry gin 28 naar het origineel recept van Firmin Filliers gestookt. (1888-1965, 3de generatie van Filliers stokers).Deze bekroonde Filliers droge gin 28 rust op wilde sleedoornbessen, met de hand geplukt in het najaar van 2012. Het resultaat is een echt handgemaakte sloe gin die subtiel, complex en vol smaak is. Deze sloa gin heeft een neus van rode bes en rijpe winter vruchten met amandel. De afwerking geeft een fluweelzacht gevoel en evenwichtige zoetheid in de mond.

De filliers Barrel aged is niet alleen in kleur heel verschillen van de filliers sloe gin, maar ook op tal van andere punten, volledig verschillende. Deze unieke gin slaapt gedurende enkele maanden in franse Limousin eiken vaten, die medium verkoold zijn gedurende 4 maanden voordat gevuld worden. De houtrijping heeft de neiging om de bloem en citrus gevoel van de gin te temmen en verbetert de rondere, zachtere noten en een vleugje vanille, bloemen en zoethout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *