Het is geen viering totdat de chocolade en drankjes beginnen te stromen! Vier het seizoen met een heerlijke chocolade Martini.
INGREDIËNTEN
Voor de chocoladesaus:
100 g pure chocolade, in stukken gebroken
100 g basterdsuiker
Voor de cocktail:
IJsblokjes
4x 25 ml gin of wodka
2x 25 ml droge vermouth
Cacaopoeder, voor afstoffen
METHODE
1- Om de chocoladesaus te maken, voeg je 150 ml water, de chocolade en de suiker toe aan een steelpan en breng je het op laag vuur onder voortdurend roeren op een laag vuur.
2- Verwijder van het vuur en laat afkoelen.
3- Plaats 2 grote martini-glazen in de vriezer gedurende 1 uur.
4- Vul een cocktail shaker voor de helft met ijsblokjes, voeg dan 4 maatschepjes van de chocoladesaus en de andere vloeistoffen toe en schud goed.
5- Zeef in de bevroren glazen, stof met cacaopoeder en serveer.