VRT Nieuws: Aarschotse drankencentrale schenkt deel winst aan cafés en restaurants

Lees het artikel op vrt nieuws

Aarschotse drankencentrale schenkt deel winst aan cafés en restaurants

De Aarschotse drankencentale Pelgrims schenkt 5% van zijn winst aan vaste horecaklanten. Door de coronacrisis moeten restaurants en cafés sinds vorige week een maand dichtblijven in ons land. Met de actie willen ze hun 130 klanten een hart onder de riem steken.

Tot eind november schenkt drankencentrale Pelgrims in Aarschot 5% van de winst aan zijn vaste horecaklanten. Dat is goed voor zo’n 15.000 euro. Die zal verdeeld worden onder de cafés en restaurants die normaal bij hen bestellen, maar nu een maand dicht moeten blijven door de nieuwe coronamaatregelen. Eigenaar Timothy Tock: “We horen hier en daar van onze klanten dat ze de moed aan het verliezen zijn. Op deze manier willen we laten weten dat we voor hen klaarstaan, en een klein duwtje in de rug willen geven.”

Onze winkel doet het nu beter door de thuisverkoop. Met die winst kunnen we de horeca helpen die het erg moeilijk heeft

Geen inkomsten van cafés en restaurants dus voor de drankencentrale. Toch is de verkoop niet helemaal gekelderd, zegt Tock. “We merken dat de thuisverkoop is gestegen. Mensen kunnen niet meer naar de horeca maar bestellen drank voor thuis. Onze winkel doet het dus beter. We merken dat de verkoop gestegen is met 10 à 15%. En zo kunnen we iets terugschenken aan de horeca die het nu erg moeilijk heeft. Als iedereen elkaar een klein beetje helpt, wordt het voor iedereen ook een beetje aangenamer om deze zware periode door te komen. Mocht ik zelf een horecazaak hebben, zou ik blij zijn dat iemand aan me denkt en steun biedt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *