Drankenhandel springt met financiële actie in de bres voor zijn horecaklanten: “Voorkomen dat ze de moed verliezen”

 

Vandaag om 06:30doorDirk Van de gaer Nieuwsblad

 

AARSCHOT – TEMSE

Philip en Timothy van drankenhandel Pelgrims in Aarschot moesten met lede ogen toezien hoe een deel van hun klanten, de uitbaters van horecazaken, stilaan de moed beginnen te verliezen nu ze opnieuw hun zaak moeten sluiten. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten.

Wat een topjaar had moeten worden is heel anders uitgedraaid voor de horecasector. Dat is zeker ook zo voor de Prik & Tik drankenhandel in Aarschot, beter gekend als drankenhandel Pelgrims, dat dit jaar 65 kaarsjes kon uitblazen. Ze hadden een feestje in gedachten, maar dat moest worden geschrapt. Toch blijven ze hier niet bij de pakken zitten en besloten de zaakvoerders van de drankenhandel, naar aanleiding van deze nieuwe en strenge maatregelen, hun horecaklanten wat te helpen.

Ondanks eigen omzetverlies

“Ook wij hebben een behoorlijk groot omzetverlies. Toch willen we onze klanten, allen hardwerkende ondernemers, niet zomaar in de steek laten”, zeggen de zaakvoerders Philip en Timothy Tock. “We gaan dan ook tot eind november 5 procent van de omzet uit de winkels Prik & Tik Aarschot en Temse terug laten vloien naar onze horeca klanten.”

De broers merkten bij de eerste sluitingsperiode van de horeca dat er wat meer gekocht werd door particulieren in hun drankenhandels. “Het is zeker geen aanvulling op wat we verliezen doordat onze horecaklanten dicht zijn, integendeel, maar we willen graag de mensen uit de horeca een duwtje in de rug geven. De horeca-uitbaters hebben het niet alleen financieel niet makkelijk, maar ze beginnen stilaan ook de moed in te verliezen. Dat willen we voorkomen. Door een deel van onze opbrengst aan deze mensen te geven, willen we tevens een teken geven om de moed er in te houden”, zegt Timothy, de zaakvoerder in Aarschot.

Ook vanuit stadsbestuur

Het initiatief kan op veel bijval rekenen bij het stadsbestuur. “Het is een heel lovenswaardig initiatief”, zegt schepen van Lokale Economie Bert Van der Auwera (Open VLD). “Onze horecamensen kunnen alle steun nu gebruiken. Misschien kan het idee wel navolging krijgen, bijvoorbeeld bij brouwerijen. Vanuit de stad zal er ook alleszins, net als bij de vorige sluiting, weer werk gemaakt worden van initiatieven om de lokale economie te steunen.”

Ook Horeca Vlaanderen is enthousiast over dit initiatief van de broers Tock. “Het is tof dat dergelijke initiatieven genomen worden om onze horecamensen te steunen”, zegt Clement Van der Auwera, voorzitter van Horeca Noord-Brabant. “Zulke dingen houden onze mensen recht. Nu nog hopen dat er vanuit de overheid nog stevige steunmaatregelen komen. Daarover wordt wellicht begin volgende week beslist.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *