Elke dag is een perfecte dag om jezelf en andere te verwennen met een lekker dessertje!
Dit recept met Banaan & Hoegaarden is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook nog eens super gemakkelijk!
Hoegaarden is een ongefilterd bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 4,9°.
Met de smaken van koriander en gedroogde sinaasappelschil is het een fris bier en uitstekende dorstlesser.
Ingrediënten (Per persoon)
- 50gr bruine suiker
- 30ml Hoegaarden
- 1 banaan
- Vanille-ijs
- Verse Munt
Bereiding
- Breng het bier samen met de suiker aan de kook
(Doe dit in een koekenpan met antiaanbaklaag op een half hoog vuurtje) - Stop met roeren zodra het mengsel vloeibaar is, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen
- Halveer de bananen in de lengte
- Leg de bananen in de bierkaramel, laat eerst 2 minuten koken aan de ene kant en draai de bananen daarna twee minuten op de andere kant
- Schep twee bolletje vanille-ijs in een kom of op een bord en drapeer er de banaan helften over
- Garneer met enkele muntblaadjes & Geniet!